Piri Piri


Piri Piri is een vereniging die bestaat uit enthousiaste leden die allemaal één ding gemeen hebben: liefde voor improvisatietheater!

Wij zijn een vereniging die is ontstaan uit een project van de gemeente Emmen, opgezet door Mark Pekelharing (Stichting Kip). Het was eerst de bedoeling dat dit project een jaar zou duren, maar na een jaar heeft een groep met enthousiaste spelers die spelen onder het motto: "De vereniging is van en voor iedereen" de staf overgenomen. En toen is theatersportvereniging Piri Piri geboren.

Theatersport is een theatervorm waarbij het gaat om improviseren. De spelers spelen een scène waar zij van te voren niets over weten. Het publiek bepaalt namelijk waar de scène over gaat. Of het publiek bepaalt wat voor beroep er in de scène moet worden uitgebeeld. De spelers worden dan uitgedaagd om ter plekke te reageren op wat ze horen en zien. Dit zorgt voor onverwachte wendingen en mooie momenten. Deze stijl is te vergelijken met het bekende tv-programma "De Lama's".


Wedstrijden


In het theatersport worden heuse wedstrijden gehouden waarbij twee theatersportteams het tegen elkaar opnemen. De teams spelen om de beurt een scène waarbij ze elkaar uitdagen. Bijvoorbeeld team A daagt team B uit om een scène te spelen waarbij er minimaal één iemand verliefd moet worden. Natuurlijk draagt het publiek ook zijn steentje bij door bijvoorbeeld de locatie aan te geven waar de scène zich afspeelt.

De teams worden beoordeeld door het publiek en een aantal rechters. (Rechters zijn de juryleden die het spel in goede banen leiden). Ook dit gebeurt op een ludieke, speelse manier. Bij een wedstrijd is het niet zo heel belangrijk welk team wint. Het belangrijkste is dat de twee teams er samen een mooie show van maken.

Wil je eens een wedstrijd bijwonen kijk dan in onze agenda wanneer er weer een wedstrijd is. Het is verstandig om je als publiek van te voren aan te melden voor het bezoeken van een wedstrijd. Zo ben je verzekerd van een plek. Je kan je bezoek aanmelden via de contactgegevens onderaan de pagina.


Lid worden


Als fanatieke theatersportvereniging zijn wij constant op zoek naar nieuwe enthousiaste spelers. Theatersport Piri Piri traint elke dinsdagavond bij dansschool Postma en wordt getraind door een theatersportdocent. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op of kom naar een van onze open trainingen.